Bar Recyclart is een restaurant met 100% plantaardige gerechten, we werken met seizoensgroenten en bannen vrijwel alle industrieel verwerkte voedingswaren. Creativiteit en experiment staan centraal in een gezonde, duurzame en ecologische keuken. De promotie van het veganisme is een belangrijk aspect van onze missie: aantonen dat een volledig plantaardige keuken verrassend en heel smaakvol kan zijn. We zijn gericht naar de korte keten en streven naar zero waste. 

Bar Recyclart maakt deel uit van de sociale economie: we werken met mensen in een tewerkstellingstraject, zowel in de keuken als achter de bar. Dit werkprogramma biedt een kans aan lagergeschoolde, langdurige werkzoekenden om na twee jaar smaak- en werkervaring bij ons een plek te vinden elders op de arbeidsmarkt.  

U kan bij ons terecht voor een vegan lunch op woensdag, donderdag of vrijdag en elke dinsdagavond bieden we een gastronomisch vijfgangenmenu aan. Ook bij avondevenementen van het Kunstencentrum zijn we heel vaak open met een beperkte kaart.

07.02 is voorlopig de laatste avond van ons vegan vijfgangenmenu. Daarna gaan we er even tussenuit. Stay tuned voor de avonturen van Bar Recyclart, more news soon.